famBak

 

Bezinningsweekend van 7,8 en 9 november 2014.

Deelnemers Bezinningsweekend 2014 

In de loop van vrijdagmiddag 7 november kwamen we met verschillende auto’s aan bij ‘De Markestee’ in Blesdijke (net boven Overijssel in de provincie Friesland).
We werden verwelkomd met koffie en toen we er alle 22 waren gingen we aan de maaltijd.
Na de maaltijd (met eigengemaakte soep en brood) begon de eerste corveedienst met de afwas (er was een supersnelle afwasmachine aanwezig).
Rond de klok van half 9, begonnen we na koffie met eigengemaakt gebak, aan de eerste bijeenkomst met het thema “De tijd van je leven”. Kees Kersbergen had alles voorbereid en leidde de bijeenkomsten.
In deze bijeenkomst stond Esther centraal, met de nadruk op de verzen, waarin Esther aangespoord wordt om bij de koning voor haar volk op te komen: “Als jij niet gaat zal ons volk via een andere weg gered worden. Maar jij bent niet voor niets koningin geworden”. Op verzoek van Esther bidt en vast het hele Joodse volk en dan gáát Esther. Ook wij komen in het leven voor keuzes te staan in het geloof, bidden we ervoor, gaan we of laten we God het werk op een andere manier doen?
Benutten we de tijd van ons leven?
Als afsluiting zongen we een aantal liederen. Dit keer a capella, omdat we de gitaar , helaas, vergeten waren.
Na de bijeenkomst kletsten we nog wat na, dronken we wat en ging een ieder op zijn eigen tijd naar bed.

De volgende morgen zorgden een aantal mensen voor het klaarmaken van het ontbijt.
Om half 11 startten we de 2e bijeenkomst met als onderwerp Mozes. Kees hield weer een inleiding, waarin we werden meegenomen in het leven van Mozes en de vraag: “Wie ben ik?” naar voren kwam. Die vraag stelde Mozes en stellen ook wij. God zegt tegen Mozes en tegen ons: “Je hoeft het niet alleen te doen, Ik ga met je mee!”
Wij konden reageren. We sloten weer af met zingen.
Na de lunch was een ieder vrij om te gaan waar hij of zij wilde. Zo werd er gewandeld, gewinkeld enz..   Het was prachtig weer.

Rond de klok van 5 uur was iedereen weer terug en dronken we koffie en een borrel.
Een aantal had zich toegelegd op de maaltijd, pasta en rijst met verschillende gemaakte sausen en rauwkost. Die maaltijd was voortreffelijk.
Om half 9 begonnen we, na koffie met (eigengemaakt)gebak, aan de 3e bijeenkomst met Abraham als onderwerp. Abraham, die de vriend van God wordt genoemd. Het vertrouwen stond centraal.
Na, als afsluiting gezongen te hebben, werd er op verschillende plekjes gepraat, wat gedronken en ging ieder weer op zijn eigen tijd naar bed.
Zondag, alweer de laatste dag. Na het ontbijt kwamen we rond de klok van half 11 bij elkaar voor de laatste samenkomst van dit weekend. Het onderwerp was uit Openbaring 1, waarin Johannes op Patmos zit en denkt op zijn leeftijd niet meer nuttig te zijn. Hij krijgt een visioen. God blijft doorwerken en dan is de leeftijd niet belangrijk. Op welke leeftijd je ook bent, benut de tijd van je leven.
Met een lunch en zingen sloten we het weekend af.
Zo tegen half 3 gingen we naar huis.
Wij kunnen terugkijken op een gezellig en heel fijn, leerzaam weekend, waarin we stilgestaan hebben bij “De tijd van je leven”, waarin we hebben nagedacht, geprikkeld werden, gediscussieerd hebben, bezig geweest zijn met Gods woord.

Dat dat Woord ons mag blijven inspireren in ons dagelijks leven.

Aaltje Maas