Maandagochtend was het dan zover: de 1e dag van de Vakantie Bijbel Week 2021. Ondanks de donkere wolken boven Marken kwamen er toch 70 kinderen naar de Patmoskerk. Al snel was het een gezellige drukte in de hal, en zaten alle kinderen te kleuren en te kletsen. Even na 10 uur was het tijd om de kerkzaal in te gaan. Na het zingen van een liedje werd iedereen van harte welkom geheten door dominee Klink. Hij heeft ook met ons gebeden of God er ook bij wilde zijn tijdens deze dagen. Daarna was het weer tijd om te zingen, en vervolgens om naar het verhaal van vandaag te luisteren.
Het verhaal ging vandaag over een farao die bang was voor baby’s. Daarom bedacht hij een boos plan om alle baby’s van de familie Israël in de Nijl te laten gooien. Gelukkig bedacht de moeder van één van die baby’s een mooi plan, en werd haar baby uit het water gered door een prinses. Zijn naam? Mozes, en dat betekent ‘uit het water gered’ hebben we vandaag geleerd.
Om de geboorte van Mozes te vieren was er daarna voor alle kinderen een cakeje met blauwe muisjes en limonade. De oudste kinderen gingen vervolgens buiten aan de slag met een bouwopdracht onder leiding van een aantal ervaren mannen. Wat ze maken? Ga dinsdag of woensdag maar eens kijken bij de Patmoskerk!
De jongere kinderen gingen buiten spellen met water doen en binnen knutselen. Ze maakten een mandje, net als de moeder van Mozes deed. Helaas begon het te regenen en konden we geen buiten spellen meer doen. Ook de kinderen en mannen die buiten aan het bouwen waren kwamen in de kerk schuilen voor de regen. Dit was niet helemaal hoe we ons het thema ‘Duik erin’ hadden voorgesteld. Maar gelukkig kun je in de kerkzaal ook spellen doen!
Aan het eind van de ochtend hebben we nog een keer met elkaar het themalied ‘Duik erin’ gezongen, en natuurlijk onze Vakantie Bijbel Week ‘klassieker’: “Zit je deur nog op slot?”. Vrolijk gingen alle kinderen weer naar huis, tot morgen!
 
Maandag