adventkalenders

famBak

 

2020 11 24 Affiche herdenken overledenen

                      Afgelast

Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Op Marken worden traditiegetrouw tijdens kerkdienst op Oudejaarsavond de overledenen herdacht.

De Grote Kerk zat dan afgeladen vol, en dat is zo mooi en goed. Sinds een aantal jaar noemen we niet alleen hun namen maar branden we voor elk een kaarsje. Door het licht dat we aansteken worden we er weer aan herinnerd dat Jezus Christus het Licht van de wereld is. Hij geeft aan de mensen nieuw Leven dat nooit meer kan worden gedoofd. En dat biedt ons troost en gegronde hoop.

Helaas kunnen we dit jaar slechts een beperkt aantal mensen uitnodigen voor onze kerkdienst op Oudejaarsavond en dat gaat ons aan het hart! Juist nu wil je als familie bij elkaar zijn zodat je verdriet en gemis kunt delen, en elkaar kunt steunen. We proeven de noodzaak om er voor mensen zijn en hen troost te bieden waar dat kan. In de achterliggende weken hebben we als kerk gezocht naar mogelijkheden om meer mensen deze gelegenheid te bieden. En daarom zetten we op Oudejaarsdag de deuren van onze Patmoskerk wagenwijd open. Zo kunnen veel meer mensen een kaarsje aansteken, hun dierbare gedenken en troost ontvangen.

We heten iedereen welkom op donderdag 31 december 2020 vanaf 16.30 tot 18.30 uur. Om 19.00 uur begint de kerkdienst op Oudejaarsavond die we via KerkTV uitzenden. Iedereen is, weliswaar digitaal en op afstand, van harte welkom!

Gezien de omstandigheden stellen we alles in het werk om dit herdenken veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen. We gaan ervan uit dat dat ook voor u vanzelfsprekend is en we vragen hierbij uw medewerking.